Månadsuppdatering: alla hästarna

En väldigt rolig, om än resultatmässigt varierande, månad närmar sig sitt slut. Nu väntar lite rockad i stallet med minst en ut och två in. Här kommer dåtid och nutid för var en och en.

Checklist comebackade efter kort paus med dåliga blodvärden. Han klarade voltstart galant men blev lite pigg så från snäva spår 2 slog han på sitt livs första galopp. Kändes fin efteråt, sa kusken, och då det var breddlopp rök givetvis ett gäng förväntade poäng. Nu har vi lite kris på den fronten men har anmält till Romme 2 september. Lång distans är knappast Checkens grej men då det är ett b-tränarlopp hoppas vi både på att komma med och att motståndet ska bli lite ojämnt.

Timotejs Karamell vann på Romme och åkte veckan efter tillbaka för att starta i V75. Skötte sig fint från innerspåret bakom bilen med drogs tyvärr sist men lyckades spurta ner halva fältet över upploppet i vart fall och visade att hon inte gör bort sig i klassen. Vi har alla ettor kvar i raden och bara 18.000 till klassgränsen så givetvis ställdes nytt fokus omgående på att försöka göra en V75-start till. Vi stannar hemma till V75 på hemmaplan om tre veckor och hoppas hon är i ordning då och kommer med.

Noir de Noir råkade ut för en bisarr domarskandal på Romme när han rammades i volten av konkurrent som inte tog styrning utan fullständigt vräkte sig över honom. Han blev så satans rädd att han landade utanför banan och att huvudstartern stryker Noir, men inte den ostyrbara konkurrenten som rammade honom, är väl en sak. Kan köpa att Noir inte ansågs tävlingsmässig där och då. Då både jag och kusken ifrågasatte beslutet att köra ut Noir men inte den som rammade honom ålades vi dock för säkerhets skull ett kvallopp också.

Noir har tyvärr inte gått att köra efter den händelsen utan agerar helt koko. Så vi får stanna hemma och jobba upp psyket på honom igen och hoppas att han kommer tillbaka. Och skänka en lycka till-tanke till ekipagen som ska ut mot den rammade konkurrenten nästa vecka i voltstart igen. Tack och lov på en annan volt än Ella annars hade jag strukit henne.

Ella Vendil ja. Comebackade efter att Emilia knäckt gåtan varför hon slog sig så förbannat på ett knä. Blev nedstruken ett spår så hon hamnade mitt bakom bilen och blev då såklart rädd för bilen. Fast hon bet sig fast i vingen från spår 3 när vi testade den veckan innan… Det är lite rött huvud emot här men vi försöker på Romme 2 september igen.

Herminoir grejade sin premie och tränar nu vidare. Hon har lätt för sig men är fransk i både kropp och knopp så absolut ingen tidig häst.

Napa Valley börjar bli premieklar och är såld till Emilia Leo. Känns fantastiskt att han får en sån chans och ska bli så himla kul att se hur han utvecklas hos Emilia! Åker under nästa vecka.

Silver Crest har äntligen läkt ut sin harhas och i träning igen. Vi skyndar långsamt men borde vara premieklar om nån månad utan nya avbrott. Känns väldigt fin för dagen och blir lite mer alert och spänstig för varje jobb.

Cinsault har växt och blivit väldigt fin. Kommer läggas ut till försäljning under nästa månad.

Flocki d’Aurcy är tillbaka hos matte! I år tog det bara ett par dagar att landa. Flocki är nöjd över att ha Ella & Karamell under uppsikt och stå och snacka med Noir på kvällarna. Nu väntar lång semester! Ändå till 1 april nästa år. Det blev 50 betäckta ston i år och såvitt jag vet är det endast 5 som är konstaterat icke-dräktiga. Det verkar som att de siffrorna kommer vara väldigt bra i år då allt tyder på att både antalet betäckningar gått ner och att dräktigheten i år över lag varit usel.

På Översta

Charmant Hornline är dräktig med Flocki och har blivit väldigt rund och fin.

På bete

Mackmyran & Soave avnjuter sina sista dagar av sommarlov. Inom kort kommer de tillbaka för inkörning.

⭐️ 5 tjugondels-andelar lediga i Myran och 10 i Soave⭐️

Karamell & Emilia Leo inför V75 på Romme 19/8. Foto: Ylva Welén

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: