En synnerligen udda blogg…

Vad jag ägnat de här 18 dygnens husarrest åt? Kolla serier och hålla mig väldans uppdaterad i vad som händer i världen och trav-Sverige. Här kommer således en synnerligen udda blogg i detta forum. Men inte helt bortom alla tänkbara gränser ändå: mitt samhällsintresse är ju vida välkänt. Det har bara fått backa undan till förmån för hästar och trav på senare år. Så här kommer en blogg om serier och aktuella nyheter: detta har jag pysslat med sen min knä mot knä-situation med häst den 1 december.

Dokumentär om snubben som stämde Pepsi på ett jetplan

Det var roliga filurer i den. Halvkul story ändå. Rekommenderas som lättsam underhållning för alla.

Allt om Michael Jackson

Rekommenderar delen om hans död och hur de satte dit läkaren. Avstå delen om vad som hände med djuren som var på Neverlands. Den var verkligen skitdålig.

Polisgate

Okej, Linda Staaf verkar avverka fler karlar på ett år än vad jag gör på en livstid. Men kom igen: det är väl ändå karlarnas bastuklubbande och tillsättande av polare/flickvänner som chefer som är poängen här? Expressen kämpar och sliter för att komma till pudelns kärna men blir uppenbart effektivt förhindrade av en kompisklubb till ledning för Svea rikes säkerhet. Jag tänker att det är dit vi ska skjuta debatten? Och personligen är jag fan besviken på Thornberg som liksom blev hela Sveriges landsfader efter terrordådet på Drottninggatan.

Rensa ur det där dinosaurie-gubbväldet. Låt Linda Staaf söka jobb på cv och personlig lämplighet (PÅKLÄDD!!!) och för eventuellt vissa samtal om lämpligheten i att separera arbete och privatliv men släpp sen henne. Tack för mig.

Yellowstone

Tyvärr hade jag redan sett de fyra första säsongerna men om inte hade jag streckkollat alla. Bara se den. Så jävla bra.

Bron

Jag pallar inte alltså. Säsong 1 är för vidrig för mig. Hur bra huvudrollsinnehavaren än är. Nej. Det blir ingen säsong 2 pga alldeles för lättskrämd + mörkrädd.

Schimpanserna

Dramat i dramat är ju Ing-Marie, ”slutade efter meningsskiljaktigheter med ledningen”, vs Furuvik, enligt Flashback ”tröttnade på att dansa efter hennes pipa”. Den stackars informationsansvarige parken först skickade fram och efterföljande vd har väl ändå gett intryck av att verkligen försöka vara ärliga och transparenta. Men jag kan inte släppa på hur parken verkar ha drabbats av panik direkt. Djur rymmer. Nu hade ju JAG definitivt lagt benen på ryggen ASAP av blotta medvetenheten om en lös schimpans men jag jobbar inte med dem. Nånstans är de ju ändå inte helt vettvilliga rovdjur ala noshörningar eller lejon. Hade det verkligen inte gått att göra ett försök att bara locka in dem med mat innan man sköt skarpt? Det var -15 ute. Varje gång en häst kommer lös slutar den i vart fall att vara kaxig jävligt fort. Till viss del domesticerade djur är ändå rätt bekväma. Och alla djur vill ändå känna sig trygga. Det gör liksom inget tillfångataget djur ute i det fria. Kunde de verkligen inte ha testat att bara lugnt ha lockat tillbaka dem först? De verkar verkligen ha drabbats av panik direkt.

Furuviksparken fick nedslag av Arbetsmiljöverket avseende just primaterna för några år sen. Jag längtar verkligen efter svaret på, inte hur de kunde rymma för det kan säkert ske. Inte heller att man till slut sköt dem. Men att man gjorde det direkt.

Lyckoviken

Aldrig läst nåt av Camilla Läckberg men ramlade in på denna serie. Mest för den var i hela fyra säsonger så såg framemot lång sysselsättning.

Fy fan vad asdålig. Rent och skärt tidsfördriv att ha i bakgrunden medan en gör roligare saker: typ googlar på schimpanser. Om Bron var för otäck är detta motsatsen. Denna serie om en polis handlar enbart om relationer. Och relationer har de, i den fiktiva lilla hålan. Exakt alla ligger med alla, nån visar sig vara pappa till nåns unge och i säsong 3 börjar det helt enkelt bli omöjligt att hålla koll på vem som är förälder till vem eller ens gift med vem för alla är totalt intrasslade.

Det hade väl varit en sak. Men allt detta relationsdrama (med karaktärer man i allt detta inte ens riktigt får lära känna så det blir omöjligt att känna nåt annat än avsmak för alla) så tappar de polisarbetet helt. Det är så fruktansvärt dåligt gjort att det mer framstår som Nilecity. En mordutredning där man över huvud taget inte kollar om det fanns kameror på hotellet mordet skedde på och en åklagare som inte vet skillnaden på anhållande och häktning. Jag kan angående denna serie inte annat än stämma in i GW:s recension av Läckberg: ”hon skriver som om det vore hämtat ur Min Häst”.

Drive to Survive

Apropå häst, eller i vart fall hästkrafter: Netflix’s dokumentärer om Formel 1 är grymt bra! Fart, spänning och man får verkligen lära känna både förare och teamcheferna. Rekommenderas!

Spin off: Max Verstappen surade ur på Netflix och har därför gjort egna, kortare filmer ihop med min favoritförare på tiden jag själv slaviskt följde F1: David Coulthard. Dessa rekommenderas också!

Mathias Andersson-gate

Infon är ändå liten och utgörs mest av advokat Uvabäcks partsinlagor. Det vi vet är: ST råkade knata in i stallet i exakt samma ögonblick, cirka midnatt, som en icke-veterinär var i full färd med att droppa Doctor Doxey Zenz. Oavsett vad påsen innehöll är detta ett brott mot både ST’s regelverk och mot djurskyddslagen. Men givetvis finns det grader i helvetet. Var det bara harmlös vätskeersättning för att hästen var uttorkad eller regelrätt dopning?

Vad den där påsen än innehöll hoppas jag labbet hittar varenda liten beståndsdel. Amen.

Tunna blå linjen

Ännu en svensk och rätt beige serie om poliser och relationer. Det enda som gör den aningen stimulerande är att den baseras på twitterkontot YB Södermalm. För oss som hänger mycket på twitter ger ändå denna ständiga koppling till twitter en jäkla ”precis så!”-känsla. Kommentarerna från allmänheten som pluppar upp i rutan är sannolikt direkt tagna ur verkligheten varför serien blir en osedvanligt skicklig skildring av vår samtid.

Mordförsöket på nioåringen i Skellefteå

Detta fruktansvärda brott med lika fruktansvärda konsekvenser borde få upp ett par jävligt väsentliga frågor på bordet. Men det sker ju såklart inte utan kvar är vi i det polariserade vit makt-ut med packet vs beröringsskräcken som alltid. Rekommenderar pseudonymen ”Julia Caesars” bloggar- i synnerhet den efter att hon läst 510 sidor förundersökning. Vilket ledde mig in på studierna om att svenskarnas intelligens sjunkit så stadigt sen 1990 att vi, i denna takt, år 2035 har en snitt-iq på 90 och där går även gränsen för när vi klarar av att upprätthålla en demokrati.

Heder

Varför måste svenska serier överdriva och tendera att bli Dexter? Här fick fyra medelålders kvinnliga skådespelare äntligen göra en serie de drömt om. Och då måste de mörda och spränga allt. En så egentligen vansinnigt intressant tanke till serie som bara spårar ur så kapitalt.

Det här är väl vad jag hunnit med. Jag har sovit rätt mycket också. Och tjatat till mig hästbilder varje dag. Nu ska jag ta och planera för mitt återtåg till stallet för nu är jag så heligt trött på att försöka sysselsätta mig med allsköns skit som erbjuds på våra streamingtjänster. Men först: dokumentären om Ayton Senna…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d