Vidare från travbanan jobbar vidare i ny skepnad!

Efter sommarens lyckade projekt ”Omskola en travhäst” tar den ideella föreningen Vidare från travbanan (VFT) full fart framåt med mål om att efter nyår kunna erbjuda en långsiktig och stadigvarande lösning för många av de travhästar som pensioneras varje år.

I vårt nya tilltänkta arbetssätt krävs en större organisation där VFT kommer utveckla såväl sin förening genom antalet medlemmar så som utveckla samarbetet med sponsorer och intresseorganisationer. Arbetet kommer inte att bedrivas i projektform med kortsiktig finansiering i form av sponsorer utan vi arbetar nu långsiktigt. I stora drag innefattar det dessa komponenter:

1. Hästägaren bekostar själv sin hästs omskolning och erhåller hela förtjänsten från försäljningen.

2. VFT agerar som en länk genom hela processen och tillhandahåller av VFT certifierade beridare med vilka avtal upprättas.

3. VFT ombesörjer all marknadsföring av varje häst och svarar för all kontakt med tänkbara spekulanter.

4. VFT erhåller ingen ersättning från hästägaren utan arbetar nu för att säkra sin försörjning för att kunna tillhandahålla hela processen genom medlemmar, samarbetspartners och ekonomiskt stöd från intresseorganisationer.

Samtidigt som VFT under hösten jobbar stenhårt på alla ben för att kunna erbjuda detta stadigvarande efter nyår testkör vi konceptet på ett fåtal hästar och de placeras hos våra dokumenterat duktiga beridare som ingick i sommarens projekt. Här kan Du läsa mer om detta ur hästägarens perspektiv:

Samtidigt söker vi fler beridare! Vårt mål är att vid nyår ha 20 certifierade beridare för att kunna erbjuda omskolning för upp emot 200 travhästar under år 2023! I uppdraget att vara certifierad beridare för VFT garanteras Du att ständigt erbjudas nya travhästar att omskola och detta för en avtalad ersättning om 7500 kronor exklusive moms per månad och 10% av försäljningspriset. Du erbjuds således schyssta avtal och älskar Du ett ständigt in- och utflöde av hästar och kontakt med spekulanter kommer detta bli Ditt drömuppdrag. Du kontrakteras av VFT, vilka blir Dina uppdragsgivare, men självklart kommer viss kontakt med hästarnas ägare även ske och det är dem Du kommer fakturera utifrån de avtal VFT upprättar med er båda.

Här läser Du mer om hur Du ansöker om att bli beridare:

För VFT fortgår nu det mycket omfattande arbetet på alla plan för att få ihop hela lösningen. Har Du några frågor är Du välkommen att kontakta oss.

Frågor utifrån travsportsperspektiv, organisation eller avtal: Linn Andersson, linn@linnandersson.org

Linn Andersson

Frågor utifrån ett ridsportperspektiv eller angående beridare: Caroline Jöhncke, c.johncke@telia.com

Caroline Jöhncke

Frågor angående ekonomi, medlemsregister eller övriga kassörfrågor: Pia Selin, pia.selin@psbokforing.se

Pia Selin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d