Månadsuppdatering alla hästarna

Vi flyttade i början av augusti bort från Örebrotravet och hem till Louise Granstedts och Tobias Modigs gård i Sköllersta- en kvarts bilresa från banan. Hästarna trivs toppen i den lugnare, men ändå väldigt hästrika, miljön och matte tycker det är toppen med lite fler människor runt mig som trygghet om något händer, att kunna träna hästarna ihop med andra när jag vill och kunna åtnjuta en utmärkt skött backe att träna i. Främst Checken och tvååringarna har blommat upp av flytten och kunna träna mer med andra hästar. Karamell skiter i vilket. Hon har sin Ella vid sin sida och samma Edel Champ ÅS i krubban.

Checklist är igång och tränar om än att han lyckades vurpa i hagen och blev halt i det inför comeback-tilltänkta provloppet. Var bara att köra av banan och gå till veterinären. Siktar på comeback under september.

Timotejs Karamell tränade på och blev allt finare. Har redan hunnit comebacka men var aldrig med i loppet efter en situation upp bakom bilen som ändade dagen med galopp. Pigg och glad efter det och vi siktar på att starta inom kort igen.

Noir de Noir inledde månaden med en växtperiod och var trög och tråkig. I slutet av månaden var han dock bra igen. Håller äntligen på att växa i sig lite. Får stanna hemma och bygga styrka i kroppen en tid nu.

Ella Vendil fortsätter gå från klarhet till klarhet. Hade ju sina utmaningar i vintras och våras och kunde inte börja tas ner i fart förrän månadsskiftet maj/juni. Sen dess har hon dock bara blivit bättre och bättre och är lysande för dagen- trots överbyggd. Premade under augusti och visade härlig uppfattning när hon pep till spets från spår 3 och sen bara sträckte på sig till slut när övriga försökte närma sig. Tränar vidare men som det känns nu är hon inte alls sen utan tvärtom kan bli rätt tidig och komma ut som treåring.

Del av tävlingsrätten till salu. Ingen insats.

Flocki d’Aurcy avslutade säsongen på Översta och flyttade hem till matte på semester. Ska ner och frysa på Alebäck under hösten då Finland och Norge har slut på fryst semin.

Silver Crest fortsätter att växa massor och sköter sig utmärkt.

Herminoir håller på att bli den läckerbit jag trott sen dagen hon föddes. Hon är fortfarande lite för tunn men tar sig stadigt. Gick in på min lista den 1 september och vi kör 3 km ca fyra gånger i veckan och lägger på 1,5 km en bit in i september.

Napa Valley är en riktigt fin häst exteriört men fortfarande liten. Sköter sina 3 km utan bekymmer och kommer också öka om ett par veckor. Gick även han in på min lista den 1 september

Norrlands Smaragd avnjuter sista veckorna av mammaledigheten och går åter in i träning under andra halvan av september. Vi sätter igång henne och fattar ett beslut senast i vinter om vi fortsätter eller om hon får bli mamma på heltid.

Mackmyran blir snart vuxen nog att klara sig utan mamsen alltså. Beslut om vi ska sälja eller behålla fattas när vi bestämt hur vi gör med Smaragd.

Charmant Hornline njuter av ett viloår. Soave växer och njuter av mammas närvaro ett par månader till.

Ring My Bell är åter dräktig och årsfölet Cinsault en riktig snygging.

Timotejs Diva är dräktig med Flocki och Diva och fölet Timotejs OnLine hänger med övriga mamma-barn-ligan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d