Månadsuppdatering alla hästarna

Checklist svarade för en fin mini-comeback på Solvalla. Jag jobbar för att få honom att kunna hålla sig helt fräsch och i perfekt mental balans igen. Det kommer bli bra utveckling i honom framöver om han äntligen kan få slippa otur och olyckor. Vi försöker matcha så snällt det går under sommaren men tanken är att han ska starta på. Närmast ska han få ta matte på lite semester genom att åka till Åland och starta 9 juli!

Timotejs Karamell trampade tyvärr snett i sista jobbet inför Gävlestarten. Hon kändes helt normal i en jogg på morgonen och i värmningen men tog sen väldigt mycket högertöm i loppet. Vi valde att utreda kotan grundligt och det visade sig hon ådragit sig en mindre skada på ett sidoligament. Prognosen är god men givetvis kommer det ta lite tid och mycket arbete innan det blir bra.

Noir de Noir trummar på med rakbaneintervaller efter 1.30-1.35 och ett rappare rundbanejobb varannan vecka. Hoppas han fortsätter lika fint så han kan starta relativt tidigt som treåring. Är tänkt att gå provlopp lördagen 2 juli.

Ella Vendil har äntligen börjat växa i sig och orka med sig. Utvecklingen den senaste månaden har varit strålande på alla vis! Tränar 1.35-1.40 för dagen och går förhoppningsvis premielopp framåt hösten men kommer sen med all sannolikhet få sikta in sig på en senare treåringsstart. Är tänkt att gå tvååringsserien lördagen 2 juli för att se hur hon agerar i fält.

På inkörning hos Louise Granstedt

Napa Valley är jäkligt hingstig men har börjat dämpa sig sedan han kunnat släppas ut i större flock. Är fortfarande lite liten och tunn men har börjat tämköras.

Silver Crest satte ju omgående igång att växa och slutar inte. Har blivit en riktig myskille och tömkörs även han.

Herminoir har körts i några veckor. Växer extremt mycket så hon avgör själv om hon vill ta paus eller inte under sommaren.

På Översta Gård och lite utspridda

Flocki d’Aurcy jobbar för fullt.

Ring My Bell och hingstfölet Cinsault går på bete. Bell är åter konstaterat dräktig med Flocki.

Timotejs Diva med sitt föl Timotejs OnLine lever glada dagar på bete ihop med Norrlands Smaragd och stofölet Mackmyran.

Charmant Hornline njuter med sitt ännu ej namngivna stoföl och kommer inte betäckas om i år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: