Vidare från travbanan: info till spekulanter!

Hästarna har nu varit under omskolning i runt 1,5 månad och börjar bli redo för provridning. Nedan finner ni lite info om varje häst och kontaktuppgifter till beridaren vilken är den ni kontaktar för mer info och bokning av besök och provridning.

Hur hästarna säljs

Alla hästar försäljs genom offentlig webauktion den 28 augusti på http://www.travera.nu. Ca två veckor före auktionen offentliggörs auktionssidan inklusive veterinärundersökningar utförda av Mälarkliniken. Samtliga hästar säljs i befintligt skick och köparna bereds möjligheter att själva besiktiga och godkänna hästarnas skick före auktionen.

Hästarna säljs som ridhästar för hobbynivå varför de kan komma att vara belagda med såväl startförbud inom travsport som exportförbud till andra länder där de skulle kunna användas som travhästar. All eventuell sådan info anges inför försäljningen.

SWIMMING POOL

Kontaktuppgifter:
Linnéa Björkström, Uppsala
Telefon: 072 52 10 112
Mail: linnea.bjorkstrom@outlook.com

11 år. Mankhöjd: Ca 168 cm

Snäll i all hantering (hovslagare, duscha, lasta, ny miljö osv), inte stött på några svårigheter.

Ambitiös & arbetsvillig i ridningen, han är väldigt lyhörd & vill göra rätt. Svarat positivt på beröm. Reagerar dock på ljud i omgivningen & ”kryper ur skinnet” (drar in rumpan, höjer huvudet & ev taktar/travar iväg), men är absolut inte dum!

Trevliga gångarter, men behöver mer styrka & balans för att komma ut i steget. Tar båda galopperna på röst- & skänkelhjälp, men har en bit kvar för att orka samla sig. Flyttar för skänkeln i skritt & trav, dock inte befäst skolor än.

Vi har hoppat upp till 70 cm i trav & galopp, både räcke, oxer & vattenmatta. Tycker det är kul & taggar till! Han får mer självförtroende för varje gång han hoppar, men behöver fortfarande mycket stöd från ryttaren så han inte trasslar ihop benen.

IMAKEYOUPROUD

Kontaktuppgifter:
Marielle Eriksson, Sala
Mail: marielle.eriksson@outlook.com
Telefon: 0760973680

9 år. En härlig valack som vill göra allt rätt och lite till. Mankhöjd ca 167-168 cm. En häst som är rolig att rida varje dag med en otroligt härlig trav och skritt. Går stadigt i form i både skritt och trav. Har även börjat med cavaletti som han inte tycker är några problem. Älskar att få komma ut i i skogen och är snäll att rida ut både själv och i sällskap. Fortfarande lite svag för att förstå galopp under ryttare men det kommer mer ju starkare han blir under ryttare. Om man vill ha en bästa vän och gentleman så är detta den perfekta hästen. Snäll i all hantering, lasta och att sko.

DRUGSTORE

Kontaktuppgifter:
Marielle Eriksson, Sala
Mail: marielle.eriksson@outlook.com
Telefon: 0760973680

9 år. En riktig skönhet att titta på! En härlig valack med en rolig personlighet. Mankhöjd ca 162 cm. En häst med egen motor som verkligen vill jobba. Kräver lite mer tid för att bli stark under ryttare men på en månad har utvecklingen varit enorm. En social kille som vill vara med på allt och som är snäll att rida. Passar perfekt för den som vill ha en bästa vän för att rida ut och stärka upp ut i skogen för att senare rida mer på banan.

FARBAUT

Kontaktuppgifter:
Mollie Andersson, Avesta
Telefon: 076-0970700
Mail: molliiieandersson@hotmail.com

Farbaut är en 11årig valack på ca 158cm.
Han är super snäll i allt,
lika snäll ute i skogen som på ridbanan eller i stallet.
Han är trafiksäker, snäll att sko, lasta & duscha.
Går snällt ihop med kompis i hagen.

I ridningen försöker han alltid att göra sitt bästa, han är arbetsvillig och vill gärna lära sig nya saker.
I stallet är han en riktig kelgris och kan stå och bli borstad och mysa hur länge som helst!

Han kommer att göra sin nya familj/ryttare väldigt lycklig. Farbaut förtjänar att komma till någon som ger honom mycket kärlek och roliga träningspass på både banan och i skogen.

ZAMBOKO

Kontaktuppgifter:
Therese Utriainen, Katrineholm
Tele: 073-569 69 49
Mail: therese099@gmail.com

7 år. Ca 165-168 mankhöjd.

Snäll och lugn i all hantering. Älskar att bli borstad på. Han är lugn när man rider men kan ändå bli pigg. Det är drag i han om man ber om det. Han gillar nämligen att springa fort också men han kan lika gärna skritta på och luffsa i lagom takt. Han gillar att arbeta men väntar lite på att ryttaren ska sätta han i arbete och han försöker förstå och göra allt rätt. Väldigt lyhörd för rösten. Han kan vara i stallet själv på gången när man pysslar med han men han gillar inte riktigt att bli lämnad i en box ensam. Snäll mot hagkompisar. Ja han bara är lugn och följer med. Han kan hoppa till för nått men hoppar inte på människan. Han är ingen stressad kille. Men med lite energi 😊

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: