Omskola en travhäst: Farbaut!

Elvaårige Farbaut lägger tävlingsskorna på hyllan och nominerades till projektet av sin ägare Börje Olsson. Farbaut placerades i Avesta hos Mollie Andersson, 26 år.

Mollie är i grunden hoppryttare och har haft mycket fokus på unghästar och utbildning dom senaste åren. Hon har även god kännedom om just travhästar då hon tidigare även jobbat i travstall och hjälpt hästägare att ridträna deras travhästar.

Mollies koncept utgår ifrån att alla hästar är egna individer och lägger stort fokus på att varje häst får en egen planering utifrån vad varje häst mår bra av med såväl träning som foder och allt annat som hör till.

Mollie tycker att detta projektet ska bli väldigt roligt och att det är jättebra initiativ att få ge dessa travhästar ett fortsatt fantastiskt liv som ridhästar när dom lagt travskorna på hyllan.

Mollie har höga förväntningar inför detta och tycker det ska bli roligt att få utveckla dessa hästar i sitt system och att vara med och matcha dessa hästar till deras nya människor och perfekt föralltid hem. Mollie beskriver sig som lugn, konsekvent och har ett bra tålamod varför hon passar utmärkt som utbildare.

Mollie beskriver Farbaut som en väldigt snäll liten kille som verkar vara en riktig gentleman. Han tog allt med att åka transport och komma till ett nytt stall med ro. Både hundar, barn och hästar välkomnade honom när han kom till gården och han hade öronen spetsade och verkade positiv till sitt nya hem för sommaren.

Mollie hälsar hon är otroligt tacksam för att få vara en del av detta projektet och ska göra mitt yttersta för att det ska bli så bra som möjligt för köpare, säljare, hästar och alla inblandade!

Mollie Andersson
Farbaut i sitt nya sommarhem

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d