Maj månads uppdatering om alla hästarna!

Sent omsider kommer här majs uppdatering. En omtumlande månad för avelsdelen där Flocki bytte hingsthållare, märrarna flyttade till tre olika ställen och de tre ettåringarna togs till inkörning!

Tävlingsstallet

Timotejs Karamell gjorde två starter, båda i lopp för fyraåriga ston med 50.000 i förstapris, och var duktig tvåa på Solvalla och kämpade sen fint som femma utan att få fäste på Eskilstuna. Startar igen på Gävle tisdag 14 juni.

Checklist skulle starta men blev snurrig efter en omstart och vi valde att köra av. Han har därefter lagt om träningen och börjat träna i Örebrotravets nya sandbana. Startar troligen på Solvalla fredagen 17 juni.

Noir de Noir trummar på oförtrutet. Han har växt massor men haft lika lätt för sig ändå. Gick ett 1.30-jobb under månaden och ska inom kort testas av lite rappare igen. Får han fortsätta vara frisk och kry och tåla träningen har han alla möjligheter att komma ut rätt tidigt som treåring.

Ella Vendil har inte alls fått det att funka så fort hon har växt och har fått all tid hon behöver. Hon har lika många mil i kroppen som Noir men inte alls några farter. Tog sig enormt mycket under andra halvan av maj och går nu upp på Noirs träningsdos. Om än att Noir springer 1.35 i sina rakbaneintervaller och Ella 1.40-1.45. Men hon kommer!

Poledancer, aka stallets Skutt Brunn, lever glatt vidare sitt pensionärsliv som gårdens härskarinna.

På inkörning hos Louise Granstedt

Herminoir är i vagn. Har växt extremt mycket på en knapp månad så vi får se om hon tränar på under sommaren eller får pausa.

Napa Valley och Silver Crest fick ägna en månad åt att äta upp sig. Silver la den dock mest på att växa och blev högre än Napa på en dryg vecka. De har påbörjat sin inkörning men är ännu mest i fasen att lära sig bli borstade över hela kroppen och ledas ordentligt.

På Översta Gård, Hallsberg

Flocki d’Aurcy har fler bokningar än de 63 ston han betäckte i fjol och hoppar på bocken tre gånger i veckan.

Märrar och föl utspridda

Ring My Bell är betäckt ånyo med Flocki. Har ett fint hingstföl efter Flocki i år.

Norrlands Smaragd och Timotejs Diva går på bete ihop med sina stoföl efter Ängsborken respektive Face Time Bourbon. Diva är konstaterat dräktig med Flocki medan Smaragd går in i träning igen efter sommaren.

Charmant Hornline är två veckor över tiden med sitt Flockiföl i magen. Kommer inte betäckas om i år.

Tävlingar och övriga prestationer i all ära: mestadels av tiden är de ändå bara de hästar de är. Här matas ”tvillingpappan” Checken och hans kids Ella och Noir med morötter av mina yngsta systerdöttrar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d