Omskola en travhäst: DRUGSTORE och IMAKEYOUPROUD!

Franskfödde Drugstore lade tävlingsskorna på hyllan vid Valborg med nio segrar och drygt en miljon kronor insprunget. Martin P Djuse överlåter en pigg, glad och mysig nioårig valack till projektet. Drugstore placeras ihop med en annan nioårig valack, Imakeyouproud, hos Marielle Ericson i Sala. Marielles första intryck av Drugstore var “en vansinnigt snygg häst att titta på!”

Marielle har tävlat i hoppning upp till 1.40 m. Hon har även ridit och arbetat utomlands i sex år tillsammans med Morten Aasen, William Funnell, James Fisher och Xtreme sport horses där hon utbildade unghästar till elitnivå. År 2017 bestämde hon sig för att flytta hem till Sverige för att jobba med unga hästar och även “problemhästar” på egen hand tillsammans med ett eget team.

Imakeyouproud lade tävlingsskorna på hyllan precis samtidigt som projektet sjösattes. En genomsnäll kille som alltid gör sitt bästa och ställer upp på allt. Han har levt hela sitt liv hemma hos Anne-Li Ekman och är tömkörd, riden, körd och har gått som handhäst. En genuint allsidigt tränad häst som kort och gott inte tyckte travtävlande var kul längre efter sex segrar och över en halv miljon insprunget. Anne-Li berättar att han är en liten retsticka som älskar att busa med de andra hästarna i hagen. Och så har han jättelånga öron!

Marielle vill ta sig an detta projekt för att hästar har gett henne otroligt mycket i sitt liv och vill därför gärna ge något tillbaka. Att kunna få ett samarbete mellan ridsport och travsport är något Marielle alltid brunnit för och tycker att det är kul om vi alla kan samarbeta för hästarnas bästa. Hon tycker det känns kul att kunna få hjälpa hästarna som kanske inte riktigt räcker till på travbanan. Nu kan de få ett nytt hem där de kan få vara härliga ridhästar åt en ryttare istället. Eller som de två just Marielle fick placerade: riktigt bra travhästar som bara är färdiga med just den karriären!  Marielle hoppas detta projekt gör att alla öppnar upp ögonen och förstår att travhästar kan bli riktigt härliga hobbyhästar.
Hästarna kom till Marielle i slutet av förra veckan så har fått acklimatisera några dagar. Senare under veckan publicerar Marielle själv första inlägget på Facebooksidan “Vidare från travbanan”.

Marielle Ericson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: