Omskola en travhäst: Zamboko!

Åttaårige valacken Zamboko lade tävlingsskorna på hyllan för ett drygt halvår sen. Han ägdes och tränades de sista åren av Linn Lyonné vilken anmälde Zamboko till projektet.

Zamboko var en fartfylld herre på travbanan som var otroligt startsnabb och tjänade 71800 kr under sin korta karriär med 25 starter. Han har ett stort trav och hade därför svårt att få flyt i travet på och då tyckte han att galopp var en trevligare gångart. Han älskar att bli riden och galoppera. Han vill vara aktiv och älskar att jobba. Han vill hela tiden lära sig nya grejer och han är en otroligt snäll häst mot både hästar och människor. Han är otroligt barnvänlig och klok när det kommer till den saken.

Zamboko placeras hos Therese Utriainen som är 33 år och bor på en gård i Katrineholm. Therese har haft egna hästar sedan hon var 12 år och rider numera själv mest fälttävlan.
I övrigt är Therese lite av en allkonstnär inom ridning och hjälper till med det mesta som efterfrågas så som såväl rider in unghästar som vidareutbildar unga hästar, har ridit in ett par travare och red nyligen en travare i nästan ett år i Bro innan jag flyttade till Katrineholm. Därtill föder hon upp hästar själv i mindre skala med ungefär två föl per år.

Therese tycker de travare hon träffat är mycket positiva till arbete. Det är en häst som vill och försöker. En häst man helt enkelt blir glad av! Hon ser därför fram emot projektet, tycker det är kul att få vara delaktig i detta och hoppas på att folk vill ha fler ridtravare genom detta.

Zamboko på plats i Katrineholm

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d