Omskola en travhäst: Swimming Pool!

Under veckan har de fem hästarna anlänt till sina fyra beridare. Först ut var Swimming Pool som lämnade pensionärslivet hos sin tränare Ulrika Wällstedt för att istället bege sig till XXX

Elvaårige fuxvalacken Swimming Pool var en mycket duktig tävlingshäst som vann 13 lopp och sprang in 733.000 kronor. Han lade tävlingsskorna på hyllan för två år sen och har bott kvar hos sin tränare sen dess. Och det hade han gärna fått göra resten av sitt liv. Men Swimming Pool vill själv ha ett betydligt mer aktivt liv än att bara ridas för skojs skull nån gång ibland varför Ulrika här såg möjligheten att verkligen ge Swimming Pool förutsättningar för att kunna få ett rikt liv igen.

Swimming Pool är placerad hos Linnéa Björkström i Uppsala. Linnéa är 26 år och kan mycket väl vara ett bekant namn inom både rid- och travkretsar. Hon har nämligen fått en hel del mediauppmärksamhet med sin häst Athos Hornline- just en ridtravare vilken hon omskolat och utbildat till att de idag startat 115 cm-hoppning, LA-dressyr och H90-fälttävlan. De har som mål att avancera ytterligare en klass i samtliga grenar!

Linnéas förväntan med detta projekt är att det sprids mer ljus kring ridtravare. Både att de är fantastiska individer och ofta har en talang i annan gren än bara trav, samt sprida en förståelse hur viktig grundutbildningen är för att ge dem rättvisa. Linnéa hoppas att vi alla genom detta kan bidra till att fler får upp ögonen och ser värdet i våra fina ridtravare- både som hobby- och tävlingshästar!

Swimming Pool hemma hos Linnéa

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d