Månadsgenomgång alla hästarna

April 2022 blev min bästa månad hittills som tränare med två segrar och en andraplats på sju starter och 68.500 kronor inkört. Det slutade sen lite i moll när Karamell galopperade bort sig i vår V75-debut men efter två raka segrar kan man ta en sån motgång. Bara att ladda om och jobba på igen!

ASTAS ILLBATTING

Hade oturen att hamna i ett lopp där det gick under 1.30 från första steget och galopperade uppgivet efter ett halvvarv. Reste annars klart förbättrat och att han över huvud taget kunde springa så fort i ett halvvarv var positivt! Omskodd i dag, testas i jobb imorgon och siktar på att kvala nästa vecka för relativ snar ny start. 

POLEDANCER

Vilda pensionären tar enbart hand om Karamell dagarna i ända. Betäcks inte i år utan får gå här och skrota. 

CHECKLIST

Var bra i andra loppet efter sin långa frånvaro och stred till en arbetsplats. Sög sen in enormt med luft upp till bilen och blev jättetrött i starten på valborgsmässoafton. Luftsugarskydd införskaffat. Genomgick en veterinärkoll efter loppet med ytterst liten markering så siktar på att kunna starta om två veckor igen, preliminärt på Mantorp 16 maj i ett B-tränarlopp. 

Det blev lite tokigt för stackars Checken som ju var tänkt att kunna starta igång över vintern. Nu får han börja om om göra det i en klass där loppen vinns på 1.14-1.15. Vi får försöka hitta ett par snälla lopp och när han funkar riktigt bra ryker skorna så får vi försöka bygga så snällt man nu kan under sommaren. 

TIMOTEJS KARAMELL

Behagade äntligen trava och dessutom två gånger på raken vilket innebar två segrar. Var väl pliktskyldigt första gången men avgjorde rejält den andra och fick äntligen visa lite av de kvaliteter jag alltid vetat finns i henne. Galopperade sen inte oväntat bort sig från innerspår i Diamantstoet.

Genomgick en veterinärcheck efteråt och var i sanslöst bra skick för att vara en märr som startat fyra veckor på raken. Siktas mot ett fyraåringslopp för ston på Solvalla 18 maj.  

NOIR DE NOIR

Lillemannen tog sig riktigt rejält under april och gick både sitt första rappare jobb med 1.41/sista varvet och strax över 1.35/sista 500 och deltog i sitt livs första provlopp. Har tränat på oavbrutet och leker sig fram i 1.40-1.45- jobb på rakbanan och rundbanan.

Ska gå både provlopp och ett rappare sulkettjobb under denna månad. 

ELLA VENDIL

Stora, franska Ella kom i ordning efter att vi fixat lite med hennes windswept-födda kota men började nu istället växa. Vi kör på men inte i några farter förrän hon funkar riktigt bra i travet.

På dagis Louise Granstedt

Louise Granstedt valdes som inkörare åt SILVER CREST och med på tåget åkte även NAPA VALLEY och HERMINOIR.

Killarna hämtades tidigare i veckan och pustar nu ut efter att ha fått vargtänderna plockade. De får äta och landa ett par veckor innan kombinerat bete med inkörning påbörjas. Hermi hämtas på lördag.

På Gocksta

FLOCKI D’AURCY

Jobbar på för fullt och både föl och bokningar anländer i strid ström!

CHARMANT HORNLINE

Högdräktig med sitt tredje föl och utifrån hur fin Noir är betäcks hon om i år ifall hon fölar i rimlig tid.

RING MY BELL

Nedkom med en strålande fin fuxhingst! Går åter till Flocki.

TIMOTEJS DIVA

Nedkom med ett välskapt Face Time Bourbon-föl, tillhörande hennes ägare, och betäcks med Flocki på 30 dagars-brunsten. 

MY SILVER LINING

Såldes under månaden som surrogatsto och nu väntar ett flådigt liv som surrogatmamma åt dyra ridhästar.

NORRLANDS SMARAGD

Njuter av tillvaron med sitt lilla stoföl efter Ängsborken.

Timotejs Karamell med Emilia Leo vid segern på Örebro 19 april. Foto: Kurre

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d