Månadsuppdatering alla hästarna

Efter riktigt tungjobbade december och januari kom februari och äntligen mer ljus om dagarna! Nu ser man vad man gör 06-18 och behöver inte anpassa hela sitt liv kring att hinna göra allt som måste göras när det bara är ljust under 6 timmar. Dessvärre har vädret jävlats med oss i Örebro och det är frustrerande att inte kunna köra hur man vill när man vill pga väderomslag. Bankillarna har gjort ett fantastiskt jobb och själv har jag aldrig varit så långt ifrån att vilja ha egen gård att sköta banor på som de senaste fyra veckorna. Eftersom jag kör alla dagar i veckan har ändå inget häst stått över jobb utan bara behövt flytta det någon dag ibland.

Men nu närmar vi oss våren inte bara till vardags utan även genom att Checken och Karamell tagit rejäla kliv mot årsdebut! Deras uppehåll berodde ju på helt olika saker men ändå ligger de nu exakt lika i fas. I slutet av denna vecka kommer Equiopat Jenny Forsberg på sitt första av två planerade besök denna månad för att mjuka upp deras tungt tränade kroppar. Nästa vecka hoppas jag sen att äntligen kunna sommarsko. Båda siktas därefter mot ett rappare provlopp 12 mars och har veterinärcheck inbokad 14 mars där vi förhoppningsvis får nådiga nicken att finlira till det inför årsdebuter kring månadsskiftet mars/april.

ASTAS ILLBATTING
Stannar hemma och tränar efter två galopp-missöden. Har dåligt med lopp så siktas mot april.

POLEDANCER
Vild pensionär vars viktigaste uppgift i livet nu är att ta hand om Karamell.

CHECKLIST
Har tränat fullt hela februari, gick ett ”delmål-test” i onsdags och redde ut det provloppet över förväntan. Inte det minsta bakslag i agerandet och vann enkelt på 21,8 efter ledningen runt om. Just nu får han det riktigt tufft i jobben ett par veckor. Comebackar förhoppningsvis kring nästa månadsskifte. Checken kan springa på brodd, om än lite klumpig, så hoppas verkligen våren hinner komma innan han är startklar. Men vi ”väntar” inte på något utan han startar när han själv är redo.

TIMOTEJS KARAMELL
Gick till doktorn i slutet av januari men hade klarat vinterträningen strålande. Har tränat på utan avbrott efter det och fortsätter med det fram tills vi kan sommarsko och årsdebutera. Comebackar även hon förhoppningsvis runt nästa månadsskifte. Karamell har varit startklar hela vintern men hennes långa frånvaro beror ju enbart på klimatet. Hon är extremt beroende av bra fäste och kommer inte starta förrän vi kunnat sommarsko och köra in oss några jobb på den balansen.

NOIR DE NOIR
Har haft en helt oproblematisk månad och tränat på om än att vi inte kunnat köra så fort på de banunderlag vädret gett oss. Vaccinerad och munfixad idag och får nu semester veckan ut.

ELLA VENDIL
Kom in i en växtperiod och fick svårt att trava. Har tränat på lika ofta och mycket som tänkt under februari men inte i några farter alls. Även hon vaccinerad och munfixad idag och får semester resten av veckan.

FLOCKI D’AURCY
Har åkt till Gocksta och förbereder sig just med CEM-testerna för att vara redo att börja betäcka 1 april. Har redan över 50 bokningar.

NORRLANDS SMARAGD
Lyste sitt trasiga ligament och blev glädjande nog friskförklarad! Har åkt till Gocksta för beräknad fölning i början av april. Kommer tillbaka för att sättas igång för att återuppta tävlingskarriären efter sommaren.

CHARMANT HORNLINE
Tjock och glad. Beräknas föla efter Flocki månadsskiftet maj/juni.

RING MY BELL
Tjock och glad och beräknas föla efter Flocki redan nu i slutet av mars.

MY SILVER LINING
Delägarna har röstat för att sälja henne och hon kommer läggas ut på internetauktion inom kort.

TIMOTEJS DIVA
Högdräktig med Face Time Bourbon, ett föl som är hennes ägares, och beräknas föla i mars. Betäcks därefter med Flocki.

NAPA VALLEY
En storlek större och snyggare än brorsan Noir. Och brun.

HERMINOIR
138 cm hög, svart och blank. Pigg och glad. Till salu.

SILVER CREST
Lik Napa och en snäll och okomplicerad kille.

Checklists segerfoto får illustrera månadens genomgång. Målbilden denna vinter…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: