Januari-uppdatering om alla hästarna!

Gris-januari är till ända, Checken är i full träning, tvååringarna körs lite mindre och Strippan har gått i pension. Gud vad mycket fritid jag kommer ha i februari! Och ett tillskott i aveln jag måste nypa mig i armen för att fatta att det är sant…

I Örebro

Astas Illbatting startade på Romme och fick en sån pangstart att det blev lite tokigt när hästar på startvolten hoppade. Jäkligt surt för han såg fin ut, Torbjörn Jansson tyckte hästen kändes fräsch och fin och loppet hade blivit bra kört annars. Men hästen är helt enkelt inte mogen att generas än. Siktar på att starta hemma på Örebro den 10 februari.

Poledancer blev påkörd bakifrån på Örebro med punktering och tvärstannade som följd. Tyvärr visade hon sen på Romme att hon helt enkelt inte tänker ta fler knäckare så nu är hon pensionär. Kommer gå kvar hemma med Karamell men köras till Gocksta för att semineras med Flocki i vår.

Checklist fick många mil i kroppen från julveckan och t.o.m. januari och gick idag sitt första, hela jobb. Känns fin men måste såklart stanna hemma och träna ett tag. Comebackar i den bästa av världar om två månader.

Timotejs Karamell har vintertränat och gått ett onödigt snabbt provlopp. Hon skötte sig dock strålande vilket var det viktigaste. Var på doktorscheck igår och har inga som helst reaktioner av sin tuffa vinterträning. Vi stannar hemma tills banorna är bra men om inget oförutsett inträffar är hon startklar i mars igen.

Noir de Noir, aka ”den lilla terriern”, har skärpt till sig rejält på sistone och börjar verkligen gilla att springa. Går tre vändor på rakbanan eller 1600 meter på rundbanan var tredje dag i, nu, runt 1.50-1.55 med 1.45 sista 200 som snabbast. Har fortsatt extremt lätt för sig. Ökar denna månad till längre värmning så turerna blir strax över milen långa.

Ella Vendil tränar likadant som Noir men har inte riktigt lika lätt för sig. Grymt fin när hon släpper den röda märr hon är och slappnar av och fokuserar mer framåt än på omvärlden. Har även hon dock gått 1.45/sista 200. Jättefin häst men stor och grov och kräver lite mer mil i kroppen än lille, lätta Noir.

Flocki d’Aurcy lever fortsatt ett pinsamt bortskämt semesterliv hos matte. Åker till Gocksta i nästa månadsskifte för att hinna med alla tester innan betäckningssäsongen börjar 1 april. Har klart fler bokningar i år än vad han hade vid denna tidpunkt i fjol. Vore kul om han ökade stoantalet för fjärde året i rad!

Norrlands Smaragd är numera så fet att hon knappt kommer genom stalldörren… Ska veterinärundersöka sitt skadade ligament inom kort och därefter transporteras till Gocksta för fölning.

På Gocksta

Charmant Hornline är tjock, nöjd och dräktig med Flocki.

Ring My Bell är identisk status med Charmis.

My Silver Lining kastade tyvärr ett till synes normalt foster. Mår dock bra och visade inga tecken på infektion.

Nytillskottet Timotejs Diva är anländ till Gocksta! Karamells mamma vars uppfödare så generöst låter mig låna Diva ett år! Tanken på att få ett trekvartssyskon till Karamell, men med en lite mindre och lite trevligare Ready Cash-son, får det att vattnas väldeliga i min mun…. Först ska hon dock såklart föla Face Time Bourbon-fölet hon har i magen, vilket är hennes ägares, men sen betäcks hon med Flocki och ger mig förhoppningsvis en riktig mina drömmars häst…

Napa Valley, 1 år e. Flocki – Charmis, är helsyskon till Noir och en något större och ett snäpp snyggare modell än brorsan.

Herminoir, 1 år e. Flocki – Bell, är lika vansinnigt snyggt som hon varit sen hon föddes. Kommer anmälas till auktion men säljs självklart till rätt pris till rätt tränare före.

Silver Crest, 1 år e. Flocki – Silver, är mitt emellan Napa och Hermi i storlek.

Herminoir

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d