Uppdatering alla hästar

Stallet rullar vidare och de åtta odjuren verkar överlag friska och glada.

Astas Illbatting

Grejade kvalet på Örebro 28 oktober efter underbar vägledning av Andreas Lövdal. Comebackar Örebro 18 november från spår 1 över 2140 meter med Emilia Leo.

Poledancer

Av allt att döma var Strippan sjuk i andra starten efter halsoperationen. Som den kloka häst hon är spottade hon då bara ut bettet och sket i det. Tyvärr fattade nog inte riktigt morsan hur illa ställt det var utan startade några veckor senare igen då hästen kämpade frenetiskt men ändå presterade uselt. Nu har vi prenumerat på blodprover varje måndag och är dags för nytt igen på måndag. När hon är frisk får jag försöka hitta nåt på hemmaplan och hoppas hon bidrar till nån Edelsäck.

Checklist

Fick ett par extra dagar i hagen efter Solvalla-starten, genomgången av veterinär, avmaskad, vaccinerad och småfixad och rejält tränad med sikte på Örebro 18 november. Spår 1 bakom bilen i en spårtrappa med Emilia Leo i vagnen.

Timotejs Karamell

Gick till vintervila efter starten i början av oktober. Vilade oktober ut, avmaskad och vaccinerad och har nu joggat ett par veckor. Passade också på att växa ännu mer… Börjar träna nästa vecka igen med mål att vara i full vinterträning 1 december- 1 mars.

Noir de Noir

Lilleman växer både på höjden och bredden. Har travat 5 km 5 gånger i veckan de senaste två veckorna och ökar nästa vecka till 6 km. Har extremt lätt för sig men inte särskilt bråttom…

Ella Vendil

Håller på att bli en redig biffmärr! Kom i vagn en månad senare än Noir men jag la på en kilometer i taget något snabbare på henne så även hon har gått 5 km 5 gånger i veckan de senaste två veckorna och ökar nästa vecka till 6 km. Piggare än Noir och med härlig inställning till det här med att trava!

Norrlands Smaragd

Lever livet som dagisfröken åt Ella och går annars bara och tjockar på sig. Den skadade X-plattan ska lysas om i februari och därefter åker hon till Gocksta stuteri för fölning. Är glädjande nog helt ohalt i hagen i vart fall då hoppet om att kunna sätta igång henne igen lever!

Flocki d’Aurcy

Kungen vill ha frukost, gå ut i hagen och komma in för lunch senast 12.00 varje dag. Han har lärt sig vilka hästar som går vart och står i sitt hörn och spejar så han har koll på alla. Pigg, glad, tjock och gör sig omsorgsfullt väldigt skitig varje dag. Flyttar såklart tillbaka till Gocksta inför nästa betäckningssäsong.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d