Info inför Örebro 9 september

En helt osannolik kväll för mig med mina fyra hästar i träning väntar imorgon, torsdag 9 september. Men alla tre varmbloden ska starta samma kväll! Det är bara breddlopp hemma på Örebro men samtliga går inom streckspel så levererar här info. I och med att det är breddlopp är ju hästarna även svårbedömda och två comebackar efter lång frånvaro så hoppas denna info motiverar någon att spela (på eller emot dem spelar ingen roll😜) så ATG kan leverera några extra pesetas till oss aktiva nästa år.

Lopp 4: Timotejs Karamell.
Stallets bästa häst och jag hade länge förhoppningar om att vi skulle starta i lite andra lopp än breddlopp i september… Men hon är stor och gänglig och på vissa vis lite omogen. Nu siktar vi på att ge henne några goda upplevelser och rutin under hösten. Sen längtar jag redan efter att få se henne på banan med en riktigt rejäl vinterträning i kroppen…

Jag testade henne med aluminium päron fram i provlopp förra lördagen och det föll väl ut. Film nedan från provstart respektive när hon får fritt från rygg ledaren och sticker undan över upploppet i runt 1.12-fart. Så ny balans- i övrigt inga ändringar.

Karamell provstart, provlopp 28/8
Karamell upplopp, provlopp 28/8

Ska gå i ryggar nu och vi förstod att spåret skulle bli ungefär det här. Sitter hon i ryggar och anständigt på det 3-400 kvar blir hon tuff att stå emot. Men man ska ju få det loppet också…

Lopp 8: Checklist.
Fick i vintras en harhas som först gjorde honom väldigt dum så han ålades två kval och sen behövde han vila helt i 2,5 månader. Genomförde sitt andra kval den 26 juli på ett mycket trivsamt vis och har sen ätit och tränat på rejält. Känns toppfin och testade bilen i provlopp för 15 dagar sen. Gick då en låg 16-tid/1609 meter för morsan herself då utan att pressas. Lättas lite runt om och öronen öppnas från bomull och huva med gummiöron i kvalen till bara bomull och mössa. Säkerhetsvagnen i kvalen byts även mot vanlig sulky. Han kommer även få en lång checkrem på sig. Allt detta givetvis testat i jobb.

Hoppas på att han kan ta sig till ledningen och väl där tror jag han går en låg 17-tid. Kvällens bästa chans.

Checklist, närmast kameran, testade bilen i provlopp 25/8

Lopp 10: Poledancer.
Min älskade Strippan halsopererades för fyra månader sen men det verkar tyvärr inte ha blivit helt bra. Har tränat på länge och väl men inte så tufft då hon, som jag tycker mig ha sett tidigare på halshästar, fått lite svårt att hålla sig fräsch efteråt. Har vunnit två provlopp, ett bakifrån och ett från spets, lekande lätt på 22-tider med morsan i jollen. Film nedan när hon brisade undan från spets. Men huruvida det fanns 100 meter sparat är ju högst oklart. Jag antar banprogrammet tippat henne på intrycken i provloppen men vill verkligen betona att hästen tyvärr ännu inte verkar ha full lufttillförsel så det är tyvärr inte alls säkert hon levererar när hon ska maxansträngas.

Skor runt om och ryckhuva med rycktussar under. Känslan är att hon trivs klart bäst i spets och hon är naturligt rask iväg. Hoppas och tror hon sitter där och sen får vi helt enkelt se vad för skick hon är i. Typisk outsider men vill varna för att hon bara kan vara skitdålig. Har faktiskt aldrig startat en så dåligt tränad häst för jag har haft fullt sjå att hålla henne vid liv. Jag kan helt enkelt inte värdera henne.

Poledancer i ledningen 600 kvar i provlopp 28/8
Poledancer ”vinner” provlopp 28/8

Preliminära värmningstider
Karamell värms långsamt på skogen och kort på banan före lopp 1.

Checklist värms på banan efter lopp 5.

Poledancer kommer inte att värmas på banan då hon blir vass där och det sista man vill med en halsopererad häst är att den ska kväva sig. Det är dock en häst som alltid tar sig samman bland andra hästar så inte så mycket att se. Hon ser fin ut även om hon sen är skitusel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d