”Hur många hästar har du egentligen?”

”Jag räknar inte så ofta…”

Fråga mig inte hur det här gick till, men många är de. Eget stall där ett gäng tränas, ännu fler på Gocksta Stuteri och sen Rob Dyrdek som ännu är en av ”mina” hästar. Jag orkar inte räkna ut hur många de är totalt och än mer förvirrande blir det att få ihop vem som egentligen är min och inte… Så här är presentation av dem alla!

I stallet vid Örebrotravet

Astas Illbatting

8-årig kallblodsvalack, ägd av Anne-Sophie Thiam Aaltonen m.fl. Batting har strulat till det en del i livet men känns kanonfin efter att vi hittat en smålömsk hälta och sen byggt upp honom med galoppintervaller. Blir dock väldigt stressad i tävlingssammanhang. Är startklar men vi väntar uttalat på att vi kan få Emilia Leo på eller bakom honom då han tydligt visat att det är henne han vill ha.

Poledancer

5-åriga Strippan är min alldeles egna och åter i full träning efter halsoperation. Väldigt fin häst som nu ska få bygga psyke en tid och lära sig att andas utan stämbandsförlamning. Förhoppningsvis startklar om ca 1,5 månad.

Checklist

4-årige valacken är en andelshäst som åkte på harhasen från helvetet en månad efter bränningsförbudet… Så tog fem veterinärbesök och 2,5 månader i hage att få fräsch igen. Jättestor häst som kommer bli bra framöver. Startklar nu men måste acceptera det här med voltstart så vi kan genomföra kvalen han ålades efter att ha blivit riktigt dum av harhasen innan vi upptäckte den.

⭐️ Några andelar jag äger själv till salu (1/20) ⭐️

Bottnas Glory

5-årig märr jag köpte väldigt billigt utan veterinärintyg på en Travera-auktion. Visade sig komma med griffelbensfraktur och efter sex veckor i hagen har hon nu tränat på nästan lika länge. Drar fortfarande höger bak så kämpar på med Equiopat, veterinär och massor av träning. Kan vara startklar om någon månad men kommer inte starta förrän jag blivit någorlunda nöjd med aktionen.

⭐️ Till salu för rätt pris ⭐️

Timotejs Karamell

Det nu 3-åriga fylleköpet jag och ett gäng kompisar gjorde 2019 fortsätter att uppta största delen av mitt dygn. En kanonhäst men här måste både huvud och kropp hänga med. Mycket fin i debuten för mig och startar på torsdag igen. Vi bygger främst framtid här och nu.

På Gocksta Stuteri

Flocki d’Aurcy

Den nu 6-årige Ready Cash-sonen är inne på sin tredje betäckningssäsong och har nu betäckt närmare 60 ston även i år.

⭐️ Andelar (1/100) till salu för 30.000 kr ⭐️

Charmant Hornline

10-åriga Charmis ägs av mig och några av de delägare hon haft enda sen hon var 1. Har två avkommor efter Flocki och nyligen seminerad även i år.

Ring My Bell

11-årig Love You-dotter jag köpte vintern 2020 för att även jag föll för Love You-ston på Ready Cash-söner-hajpen. Fick en grymt snygg avkomma efter Flocki i år och är åter dräktig med honom.

⭐️ Till salu, men relativt hög prisklass för ett fölsto ⭐️

My Silver Lining

Andelsägda Silver är ett av mina bonusbarn som jag roddar runt. Silver fick i år sitt första föl, en grymt snygg hingstunge e. Flocki, och är åter dräktig med Flocki.

Noir de Noir

Ettårige Flocki/Charmis-sonen är min första uppfödning och går nu på bete. Åker på inkörning hos Rickard Svanstedt i månadsskiftet augusti/september och kommer hem till mig i Örebro när Rickard säger jag kan köra honom själv.

⭐️ Bolag håller på att bildas, några andelar (1/20) till salu för 5.000 kr ⭐️

Föl

Herminoir, sto e. Flocki – Ring My Bell. Vansinnigt snygg märr.

⭐️ Till salu nu, men avses säljas på auktion nästa år ⭐️

Napa Valley, hingst, e. Flocki – Charmis. Noir blev en fin unge- den här är några ligor snyggare.

Ännu odöpt hingst , e. Flocki – My Silver Lining.

Silvers andelsgängs första uppfödning blev en ruggigt snygg hingst.

Hos Frasse Fransson i Hudiksvall

Norrlands Smaragd

4-åriga fartvidundret, ägd av mig men vars tävlingsrätt är såld i andelar, bräckte i mars varpå vi omgående betäckte med Ängsborken. Går nu dräktig på bete över sommaren. Ska lysas om framåt nästa vår och är hon läkt sätter vi igång och hoppas på att kunna återuppta tävlingskarriären. Samtidigt som vi förhoppningsvis står med Sveriges ungefär speedigaste kallblodsföl…

⭐️ Några andelar i tävlingsrätten av Smaragd och några andelar i fölet eventuellt till salu nästa år ⭐️

Rob Dyrdek

7-årige hedersknyffeln Rob fick gaffelband för ett knappt år sen. Hans andelsägargäng gav honom dock tiden han behövde och Rob håller just nu på att starta igång. Startar lördag på Vaggeryd igen. Uselt spår, men han måste ändå få några snälla lopp och så hoppas vi han kan få en fin höst och vinter.

Flocki

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: