Linns nyårskrönika

År 2020 blir ett oförglömligt år. Året Elitloppet kördes för tomma läktare, året som spräckte mångåriga sviter av camper på StoC och året mitt liv äntligen blev samhällets norm: obefintligt umgänge med andra människor och utegångsförbud efter klockan 22.

Men i vanlig innehöll det så ofantligt mycket mer. Extremt mycket.

Årets Komet: Eric Flygare
Som en komet dök han upp och gjorde sig ett namn som Josefin Ivehags pojkvän. Sen gjorde han en Anna Anka och skapade sig ett eget namn. Med en matsked självdistanserad humor, en matsked food porn och en matsked vinorgie fyllde Flyer nästan ett helt decilitermått med allt som travtwitter vill ha. Han är nu älskad av typ alla. Inklusive trollen.

Årets tweet: ”Vad fan är oddsen att man lirar fel Djuse?!”
Tessa Anlér skrev den redan i februari och den blev därefter ett återkommande inslag på twitter, i någon sorts ny tappning, varje helg.

Utifrån bockarna Bruses… Förlåt! Bröderna Djuses! Framfart under året konstaterade jag redan i mars att svaret på frågan var ”ca 75%.” Tessa kunde dock inte lira statistiskt resten av året och bestämma sig för ena och därmed få rätt ungefär var fjärde gång utan skulle prompt alternera sig. Med kronisk förlust till följd. Som vanligt på travliret alltså.

Årets citat: ”Jag är så jävla trött på folk som tror de kan ta min tid, mitt engagemang och mina pengar.”
Sagt av mig själv. Och verkställt. År 2020 blev fan året jag fullgjorde det typ 15:e likadana nyårslöftet. Far åt helvete, alla som tror andras tid, engagemang och pengar är något ni kan roffa åt er av hur som helst.

Årets häst: Propulsion.
Ingen häst har omnämnts mer av hela travvärlden och även folk utanför travsporten.

Årets ord: ”sekretessavtal”
Det lilla, fula ordet har stoppat oss från så sjukt mycket vi vill veta. Så som vad som egentligen hände under ST’s utredning av Propulsion 2019 och varför ST sedermera sparkade säkerhetschefen Steen Morten Johansen.

Årets spöke: Marjaana Alaviuhkola
Alla har hört talas om henne. Absolut ingen inom travet har sett henne på hela året.

Årets vin: André Clouet Grande Réserve
27 dagar över tiden födde så min första häst, Charmis, sitt första föl och min första uppfödning var här! Med en svart fransos till far döptes den svarta hingsten givetvis till Noir de Noir- en champagne på bara blå druvor. Även om en och annan tråkmåns vill säga Blanc de Noir. Det är fel. Men skit i det. Min uppfödning. Jag bestämmer hur det ska tolkas.

Därmed är ”kenneltemat” för alla mina framtida uppfödningar här: vin-tema. Och jag och gudmor Stina åkte givetvis raka vägen till Systembolaget och firade med just en champagne på bara Pinot Noir.

Även om jag inledningsvis tänkte döpa honom till Ver de Terre- franska för daggmask. Detta som reaktion på att hästskrället går 27 dagar över tiden och väljer att föla på den mest ryggradslösa och ynkliga daggmask till människa jag någonsin mötts födelsedag. Tessa höll förvisso med om att en bestraffning för hennes humor var lämplig. Men fann det orimligt att jag skulle påminnas om en så ynklig människa resten av mitt liv.

Så svarar riktiga vänner. Så jag och Stina tog oss en champagnefylla en tisdag och döpte honom efter det istället. Oklart om det även var där hon blev delägare i och administratör för honom. Det är hon nu i vart fall.

Årets fylleköp: Poledancer
Efter att ha konstaterat att varenda hästköp jag gjort i nyktert tillstånd blivit mindre lyckat men varenda ett i väldigt onyktert verkar lovande såg jag till att ha ett lagom antal glas vin i kroppen när jag bänkade mig vid internetauktionen i september och överskred min budget och köpte en osedd häst. Hoppet om minst en seger i Diamantstoet nästa år lever således alltjämnt.

Årets fraktur
Efter att ha kämpat i nästan 39 år genom något hundratal avramlingar av hästar, ett par bilolyckor och försökt avbryta några krogslagsmål blev slutligen år 2020 året jag äntligen bröt något. Lite i vart fall. En spricka i foten. Tillräckligt för jag redan sjukskrivit mig från precis all konditionsträning på gymmet hela 2021. Minst. Ha! Äntligen!!

Årets tråkigaste
De tre bästa kallbloden Sverige haft under i vart fall detta sekel dog samma år. Vila i frid Järvsöfaks, Hallsta Lotus och Månprinsen AM.

Årets patent: Flocki.
Jag borde ha tagit patent på ordet och kunnat se cashen rulla in varje gång någon nämnde ordet ”flockimmunitet”.

Tack och lov verkar Flockis semin funka bättre än Tegnells strategi så kanske tacksamt orden inte blandas ihop ändå.

Gott slut på 2020 och gott nytt 2021!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d