Därför blir det inte så många fler Propulsion-inlägg

Jag använder denna blogg för att jag älskar att skriva. Allt jag skriver här och alla jag svarar på sociala medier, mail, telefonsamtal, sms, DM och alla andra sätt jag nu kan bli kontaktad på sker helt obetalt och jag säljer inte ens annonser här. Jag börjar skriva om Propulsion för min egna skull. Att få ut mina egna tankar och funderingar i ord. Dessa fem bloggar har lästs nästan 40 000 gånger. Jag är glad för om jag hjälpt någon att få en tydligare sammanställning och greppa denna situation bättre.

Mitt levebröd får jag dock genom att faktiskt anlitas som jurist och då primärt av travsport-relaterade klienter. Det är ST:s regelverk och själva travsporten jag anses vara expert på och jag anlitas då och då även som konsult av advokater för att klargöra vissa delar av regelverket, organisationen eller bara vad som är kutym och inte genom travet. Det är travsport jag är bra på. Sen finns det advokater som är experter på processrätt eller skadeståndsrätt.

Under helgen kontaktades jag av flera hästägare vars hästar deltagit i samma lopp som Propulsion.Utifrån den information som framkommit och gällande regelverk ser jag det som självklart att Propulsions resultat kommer att strykas och skadedrabbade hästägare ser inget skäl att invänta ST:s egna utredning för att de ska få ut sina pengar.

I sak finner jag egentligen detta okomplicerat. Dock är det så många berörda, så många lopp och så mycket pengar inblandat att det kommer ta sin lilla tid innan allt blivit rätt åt alla håll och kanter. Då inget liknande fall sen tidigare kan hittas finns heller inga tydliga mallar kring hur allt ska hanteras. Därav kontaktade jag i min tur de två erfarna häst-advokaterna Lars Deckeman och Katarina Hallnér för att tillsammans forma ett team där vi hanterar detta på bästa vis. Det är ytterst viktigt att detta sker korrekt och vi behöver flera olika specialistkompetenser.

Från och med idag är jag således anlitad som konsult av advokaterna som driver enskilda hästägares ersättningsanspråk gentemot ST. Jag vill därmed med denna blogg tydliggöra att allt jag hädanefter, eventuellt, kan komma att skriva skrivs samtidigt som jag alltså även har till uppdrag att få ST att utbetala ersättning till skadedrabbade hästägare.

Jag hoppas och tror att allt en vacker dag blir korrekt åt alla håll och kanter. Det är som sagt inte särskilt komplicerat. Dock oerhört omfattande och med många avtalsförhållanden hit och dit som måste separeras så varje part riktar sig mot rätt annan part. Nu behöver jag pausa detta och sätta mig att för hand justera resultatlistor och ange korrekta belopp för varje häst vars ägare anlitat oss för att driva dennes ärende.

Länk till artikel på Travronden: https://www.travronden.se/travsport/halsa/otillaten-behandling/nervsnittning/a/krav-pa-ersattning-skickas-in-redan-under-dagen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: