Månadsuppdatering: alla hästarna!

Det har blivit ojämnt av den här varan pga inte så många starter. Men nu är augusti här. Matte är körledig imorgon efter att ha kört (och skott) så det ryker måndag och tisdag. Jag försöker planera så jag är körledig två dagar i veckan. Söndagen faller sig naturligt så då blir det oftast lagom med även onsdag eller torsdag också. Så här sitter jag med en öl och känner hur fredagskänslan sköljer över mig! För första gången på en månad ska nämligen inte en körledig dag handla om deklarationer eller årsredovisning utan efter en faktiskt jävligt bra insats av mig och Stina blev vi i år för första gången klara med detta med flera dagars marginal! Liiiiite eftersläpande frågor i söndags bara. Men vid lunch igår var vi helt klara.

Så nu är jag nästan lite förvirrad. Vad gör jag nu då?! Har i princip haft 06-22-dagar sju dagar i veckan hela juli. Ska jag typ kolla en film nu? Lyssna på en ljudbok? Tur ettåringarna strax kommer tillbaka för inkörning så eventuella fritidsproblem elimineras igen.

Juli blev en av mina bästa månader hittills som tränare med två segrar på fyra starter. Sen balanserade matte bort Karamell så Karamell aldrig fick chansen att ta tre segrar och bli obesegrad under en månad. I övrigt har jag mest bedrivit rehabstall. Helskotta vad omväxlande juli månad var. Hö-kaos och dåliga blodvärden mitt i alltihop också. Häng med på dem var och en så ser ni hur varierande mina dagar varit.

Timotejs Karamell kom igång och vann breddlopp hemma på Eskilstuna för Niclas Hammarström. Hon avgjorde på ett jäkligt mersmakande vis och tiderna på den för dagen tunga banan är svåra att värdera. Men dagens snabbaste sista femhundring stod hon i vart fall för och då såg det ut som att hon skulle ha kunnat fortsätta en bit till. Med stor trygghet i ryggen styrde vi kosan mot Bollnäs. B-tränarlopp startas oftast med volt och det är ju inte mina hästar så bra på. Men här hade Lingh hittat en synnerligen fin uppgift. Efter att det varit halv vilda västern på vägen styrde Emilia Leo på redan 1300 kvar och visst att tiden blev relativt beskedliga 15,9/2640a men de där sista 1300 ska ändå göras av en märr. Min stolthet visste inga gränser! Vi började så smått prata om vad för roliga uppgifter en femårig märr med 200.000 har framför sig och jag valde att testa ny balans i ett lunchlopp hemma. Det funkade tyvärr inte utan stackars Karamell bara paddlade med sin gigantiska bakaktion. Gått jobb idag och känns jättefin. Startar eventuellt på Romme lördagen 12/8. Då med nygammal balans.

Checklist har bara varit trög och tråkig och efter senast drog jag i handbromsen. Nåt är fel. Behandlad och har pustat lite för att åter vara i full träning igen. Känns klart förbättrad. Håller tummarna för att det håller i sig för visst har denne startsnabba, travsäkra och löpärliga kille en del pengar kvar att tjäna om han kan få hålla sig fräsch. Startklar i slutet av månaden utan nya bekymmer.

Noir de Noir föll offer för ett dåligt parti hö, fick ont i magen och dåliga blodvärden. Han fick ta det lugnt i två veckor tills blodvärdena vände och har nu tränat på några veckor. Avslutade rappt i ett provlopp förra veckan och det känns som att trycket är tillbaka- om än att denna motsats till ett träningslejon garanterat behöver ett lopp i kroppen. Comebackar eventuellt på Romme 12/8 i den intressanta proppen ”treåringslopp för endast b-tränade”.

Ella Vendil gjorde jag, kusk Emilia och doktor Lisa ett ”ta ett glas vin och tänk utanför boxen med” i maj. Känns markant förbättrad och kör vidare några jobb i sanden för att stärka upp sig ytterligare. Testas sen i banjobb för att se om hon kan få travet att flyta även i snabbare farter. Hade travlopp bara kunnat avverkas i jämn 18-fart hade hon startat vidare redan i mars men tyvärr behöver ju hästar kunna speeda lite också.

Napa Valley blev valack. Och passade på att skjuta iväg en decimeter över röven. Är därför lite rullig för dagen men löser sig fint med ett par boots. Får springa sina jobb på både rundbanan och rakbanan i 40-fart, vilket han orkesmässigt gör hur lätt som helst, så så snart manken kommer ikapp rumpan igen är han premieklar och läggs då ut till försäljning.

⭐️Till salu till mycket rimligt pris om jag får ha kvar honom i träning eller han kommer till en bra tränare.⭐️

Herminoir är valpig och märrig men en väldigt fin travare. Hon går i hagen med Checken och Noir och vill så förtvivlat gärna vara och behandlas som en stor tjej men sen slår tonårstjejdramatiken till. Ja ja, jag köpte en franskstammad märr och betäckte med en fransk hingst. Vad trodde jag att jag skulle få liksom?

Jag gillar den här lilla odågan starkt och vill gärna behålla henne. Men visst visst, det mesta är till salu till rätt pris…

Silver Crest kom hit på mellanlandning mellan inkörning och sin blivande tränare för att vara konvalescent efter kastration. Visade sig ha en liten harhas så har tagit sig en lite längre konvalescens än tänkt. Jag skulle nog vilja påstå han ordnade sig själv ett direkt sommarlov. Joggar på men får vänta med att gå jobb till en bit in i augusti. Lever sina dagar ihop med Napa. De växte ju upp ihop så blev överlyckliga över att föras samman igen.

Cinsault är ett år yngre helbror till Hermi och fick tyvärr hämtas tidigt från sinande bete. Äter och hanteras för att säljas i september.

⭐️Till salu⭐️

På sommarbete

Mackmyran och Soave fick ett nytt bete med två andra ettårstjejer. Utvecklas fint av bilderna att döma så ska bli spännande att ta hem dem för inkörning till nästa månadsskifte.

På Översta

Flocki d’Aurcy har passerat 50 betäckta ston vilket måste ses som starkt i år. Enorm dräktighet i år. Alla, ca 15, på plats på Översta är dräktiga och av resterande ca 35 är det på sin höjd en handfull som inte är dräktiga.

Charmant Hornline seminerades 2 maj och tog sig direkt. Njuter av en sommar utan föl, första sen år 2019. Blir således ett litet aprilskämt nästa år, om allt går väl. Som om det är vad jag behöver utifrån vilka små terrorister hon redan satt till världen…

Nu ska matte gå och kolla vad för nya aktiviter hästarna ordnat åt mig. Igår behövde jag som sagt ställa mig och slå på skor på tre av sju för att kunna köra dem… Mot en ny månad och hopp om kanske rent av fyra starthästar och två premieklara!

Karamell flankerad av glada delägare i Bollnäs vinnarcirkel 15/7.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: