November-uppdatering om alla hästarna

En månad som skulle bli så rolig där Checken skulle mini-comebacka och vi hade en förhoppning om plan ända till nyår. Men så skadade han sig under en joggingtur dagarna före och hela månaden blev bara skit. Tränare med spricka i revbenet som hämmade och sen kom vintern på det också.

Men med ens just nu bästa häst som boxkonvalescent och drömmen om ett snyggt avslut på mitt första år som tränare kraschad så… Är ju det sista jag ska jag göra att jobba mindre hårt! Så häng med på en uppdatering som istället får mig att inleda december med tanken ”jäklars vad vi jobbade i november…!”

I stallet på Örebro

Astas Illbatting comebackade och skötte sig strålande. Travade inte långt ifrån sitt personliga rekord och glädjande nog räckte det även till en femteplats och 5500 kr till strålande glad ägare Anne-Sophie!

Batting har kommit i ordning genom galoppintervaller i backen och då den är väldigt kort behöver han helt enkelt få starta på för att utvecklas både fysiskt och psykiskt. Tyvärr sket sig vår plan om en start i början av december men vi kollar vidare och förhoppningsvis dyker det snart upp nåt lämpligt igen. Får han göra några starter där både kropp och knopp hänger med ska det bli kul att se om det inte finns lite utveckling i en här värsta, bästa polaren…

Poledancer visade sig vara sjuk näst senast vilket jag inte förstod förrän hon även var klapprutten senast. Tre blodprover senare verkade hon normal igen men hade tappat lusten totalt. Inte så konstigt med tanke på hur många smällar den kraken fått i sitt liv. La om träningen på henne och i senaste tre jobben har hon varit mycket uppåt. Startar på Örebro imorgon, 2 december, men behöver lopp i kroppen.

Checklist skadade sig allvarligt i mitten av månaden och står ännu på box. Prognosen är dock mycket god. När såren och leden läkt ska han vara helt återställd. Får förhoppningsvis börja skritta i nästa vecka och jogga ytterligare någon vecka senare.

Timotejs Karamell fick semester efter årets sista start i början av oktober. Började jogga 1 november igen och ökade successivt på under månaden så hon idag, precis som planerat, gick sitt första, riktiga vinterträningspass. Har växt mycket och grovnat i rejält. Kommer ha klockan inställd på 1.30-1.35 var tredje dag vintern ut och däremellan att ridas. Årsdebuterar nån gång i vår.

Noir de Noir har varit frisk och kry och körts i snitt fem gånger i veckan hela november. Han har växt mycket men har ändå lika lätt för sig. Har gått ca 6,5 km i tre veckor nu och fortsätter med det fram till lucia ungefär då vi lägger på två km. Fortsätter han att vara frisk och sköta sig kommer han ha närmare 40 mil i kroppen vid nyår.

Ella Vendil håller på bygga sig en riktig biffmärr-kropp! Även hon har varit frisk och kry och körts i snitt fem gånger i veckan hela november. Hon är en typisk Ready Cashare som är född med huvudet åt vänster och sticker vänster bak. Tills hon kommer upp lite i fart: då rätar hon ut sig och börjar bredda. Har även hon gått ca 6,5 km i tre veckor nu och fortsätter med det fram till lucia ungefär då vi lägger på två km. Ella kom i vagn en månad senare än Noir och kommer komma upp i runt 33 mil under hösten om nu inget problem uppstår.

Flocki d’Aurcy njuter av sin semester och är allmänt tjock och glad. Det blev bra drag av Black Friday-erbjudandena! Det har både inkommit säsongsbokningar till nästa år och sålts fler betäckningsrätter. Just nu är nästan 50 livstids betäckningsrätter av de 75 tillgängliga sålda.

Norrlands Smaragd tränar inför mammalivet genom att hålla ordning på Ella om dagarna. Är fortsatt haltfri så hoppas ultraljudet i februari ger oss tummen upp att sätta igång henne efter fölning.

På Gocksta: fölston.

Charmant Hornline är på tjocken för tredje gången med Flocki.

Ring My Bell är dräktig med Flocki för andra gången.

My Silver Lining väntar sitt andra föl och även denna gång med Flocki.

På Gocksta: föl.

Napa Valley, hingst född 2 juni e. Flocki – Charmis, skils från mamma i dagarna. Är inte tänkt att säljas i sin helhet ännu.

Herminoir, sto född 12 april, e. Flocki – Ring My Bell. Vansinnigt snygg märr som förhoppningsvis fortsätter i samma anda. Då är tanken att försöka få med henne på Elitauktionen.

Silver Crest, hingst född 27 april, e. Flocki – My Silver Lining. Mycket snygg herre som ägs av Silvers 20 delägare. Skildes från mamma förra månadsskiftet.

Flocki d’Aurcy

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d