Att föda upp för att sälja…

Det har känts otroligt långsökt för mig. Jag var ju bara en andelsägare som råkade få mig ett härligt sto som jag sen själv ville betäcka för vad skulle jag annars göra med henne efter tävlingskarriären?

Men livet ville mig som så att jag förra vintern skulle komma att bli majoritetsägare i en helt fantastisk svart hingst. När många tiotals, varav några av landets bästa travhästuppfödare, trodde på honom så gjorde jag detsamma. Jag bestämde mig för att köpa ett riktigt bra fölsto. Hajpen Love You-ston på Ready Cash-söner var här och jag föll för den. Jag ville ha mig ett Love You-sto och ska man sälja avkomman måste mödernet vara lite bättre än bra. Ring My Bell, ur fantastiska Armbro Regina och Armbro Flights möderne, blev mitt val och lyckan var stor när hon klev av transporten och visade sig vara den fasen exteriört snyggaste hästen jag har. Dräktig blev hon omgående och sen följde 11 månader av ”måtte nu detta bli en hingst av någon annan färg än fux!🙏” Det vore väl själva fan om just den jag ska sälja blir min så hett efterlängtade röda märr.😂

Så när Anne-Sophie ringde strax efter 8.00 i morse och berättade att de just dragit ut en stor, svart hingst blev det ett redigt illtjut i luren. 24 dagar över tiden var det en välbakad krabat och jag är otroligt tacksam över Gockstas fökövervakning och att Ann-Sophie och Sandra var där och hjälpte till. Ganska prick 75 minuter ung stod han där när jag kom. På långa, rangliga ben ätandes sin råmjölk.❤️

Han har samma busiga uppsyn som alla mini-Flockisar och jag litar på Anne-Sophies 30-åriga erfarenhet när hon säger att detta kommer att bli en elegant herre. Så namnet är redan bestämt.

Druvan Pinotage är en korsning mellan den robusta Cinsault och den eleganta Pinot Noir- båda druvorna vanliga i Frankrike. Pinotage anses svårodlad och kan komma i en mängd olika karaktärer. Sorgligt nog finns ingen riktigt bra på Systembolaget nu. Under min tid på krogen fick jag dock förmånen att jobba med ett antal och i mitt vinställ finns ett exemplar av den bästa Pinotage jag någonsin druckit. Så vad passar bättre som namn på en högrest spjuver med både urstarke Love You och speedkulan Ready Cash i blodet än att förära den med namnet på en fantastisk Pinotage?!

Nu ska jag åka hem och dricka upp den där champagnen jag kastade mig in på Bolaget på vägen hem från Gocksta för att köpa och som fått stå på stallgången och kyla sig under eftermiddagen.🍾

Tack för Ditt fina föl, Bell, och välkommen till världen, Pinotage!❤️ Det är mycket som ännu kan hända innan Pinotage faktiskt står i en auktionsring nästa år. Men än så länge har det gått över allt jag ens vågat drömma om!🙏

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: